Mai multe gazoducte ale Chișinău-gaz din Capitală și trei localități ale municipiului, afectate de furtună

Precipitațiile abundente însoțite de vânt puternic din seara zilei de 9 august au afectat mai multe conducte de gaze din Chișinău, precum și localitățile Grătiești, Sîngera și Bîc. Echipele de intervenție ale Chișinău-gaz s-au deplasat în teritoriu pentru a remedia cazurile și a reconecta în cel mai scurt timp posibil consumatorii la rețeaua de gaze naturale.

 

Potrivit informațiilor operative parvenite din teritoriu, inclusiv prin intermediul numărului scurt 1305, au fost raportate cinci cazuri de avariere ale gazoductelor de presiune joasă în comuna Grătiești, patru cazuri în Chișinău și câte un caz în or. Sîngera și satul Bîc. În patru dintre cazuri au avut loc scurgeri de gaze, volumele cărora urmează a fi stabilite.

 

Imediat după raportarea cazurilor de avariere, echipele SRL „Chișinău-gaz” au intervenit rapid pentru a stopa scurgerile de gaze, după care au recurs la înlăturarea consecințelor avarierilor. În cazurile în care, din cauza crengilor sau copacilor căzuți peste rețele, este necesară intervenția angajaților „Spații Verzi” sau a altor subdiviziuni ale autorităților publice locale, gazoductele vor fi restabilite imediat ce acest lucru va deveni posibil.

 

Ne cerem scuze pentru incomoditățile create nu din vina noastră!

 

În caz de avariere, SRL „Chișinău-gaz” solicită consumatorilor să raporteze imediat despre aceasta.
904
Если почувствовали запах газа

01.

Не пользуйтесь электроприборами, не включайте свет!

02.

Перекройте газопроводный кран, конфорки

03.

Проветрите помещение!

04.

Вызовите аварийную службу 904

Call-Центр

1305
Вопросы, связанные с распределением природного газа