ANUNȚ PUBLIC DE RECOMPENSĂ

ANUNȚ PUBLIC DE RECOMPENSĂ

 

 S.R.L. „Chișinău-Gaz” anunță recompensa persoanelor, care au informat despre faptul consumului neautorizat/neînregistrat de gaze naturale și condițiile acesteia.

  1. Recompensa persoanelor se efectuează în conformitate cu prevederile art.1659 – 1962 din Codul Civil al Republicii Moldova, care sunt transpuse în Regulamentul intern al Întreprinderii, aprobat prin Ordinul Directorului.
  2. Informarea SRL „Chișinău-Gaz”, în calitate de Operator al Sistemului de Distribuție a gazelor naturale (OSD), autorizat pentru prestarea serviciilor de distribuție a gazelor naturale, prin intermediul telefonului de încredere, despre faptul consumului neautorizat/neînregistrat de gaze naturale ca urmare a detectării:
  • intervenției în funcționarea echipamentului de măsurare, care a dus la neînregistrarea sau înregistrarea incompletă a cantităților (volumelor) de gaze naturale consumate, încălcarea integrității corpului sau a mecanismului de măsurare a echipamentului de măsurare și/sau a sigiliilor aplicate;
  • utilizării de către consumator a echipamentelor care utilizează gaze în așa fel încât să afecteze performanța și corectitudinea citirii echipamentelor de măsurare;
  • înlocuirii neautorizate a echipamentelor de măsurare;
  • demontării samavolnice a echipamentului de măsurare gaze;
  • altor metode constatate și documentate a consumului de gaze naturale de către un consumator final prin ocolirea echipamentului de măsurare, denaturarea indicațiilor acestuia sau prin alte modalități de consum neînregistrat de echipamentul de măsurare și cazurilor de conectare neautorizată la rețeaua de gaze naturale a aparatelor de utilizare de către persoane fizice și/sau juridice.
  1. Cuantumul recompensei calculate pentru fiecare caz dezvăluit neautorizat/neînregistrat de gaze naturale de către un consumator final, se va calcula și se va plăti după ce consumatorul final va rambursa întreaga sumă a prejudiciului calculat către Furnizorul de Gaze Naturale.
  2. Cuantumul recompensei calculate pentru fiecare caz dezvăluit de consum de gaze naturale, în cazurile de conectare neautorizată la rețeaua de gaze naturale, a aparatelor de utilizare, de către persoane fizice și/sau juridice, se va calcula și se va plăti după ce persoana fizică/juridică va rambursa întreaga sumă a prejudiciului calculat de către OSD, iar în cazul existenței unui acord de eșalonare, plata recompensei se va efectua proporțional sumelor încasate de către OSD.
  3. Mai multe detalii despre procedura și termenele de acordare a recompensei o veți obține la numărul telefonului de încredere al Întreprinderii – (373) 22 578-180.

 

Cu respect,

Administrația  SRL „Chișinău-gaz”

 

904
Dacă simți miros de gaze

01.

Nu folosiți aparate electrice, de iluminat, sonerie!

02.

Închideți robinetele a arzătoarelor de gaze

03.

Deschideți geamurile!

04.

Apelați serviciul 904

Call Centru

1305
Întrebări legate de distribuția gazelor naturale