INVESTIȚIILE SRL „CHIȘINĂU-GAZ” PENTRU DEZVOLTAREA REȚELELOR DE DISTRIBUȚIE A GAZELOR NATURALE DIN COMUNA BUBUIECI, MUN. CHIȘINĂU

„Alimentarea cu gaze naturale a caselor de locuit, situate pe adresa din com. Bubuieci, masivul 0142101, cuprinse între străzile Fierarilor, Lemnarilor, Zidarilor și Pietrarilor”

     Pe parcursul anului 2021, administrația comunei Bubuieci a solicitat includerea în Planul de Investiții a SRL „Chișinău-gaz” gazificarea unui cartier locativ conform Proiectului Nr. 314-AGE, elaborat de „ACTIVGAZ” SRL, privind „Alimentarea cu gaze naturale a caselor de locuit, situate pe adresa din com. Bubuieci, masivul 0142101, cuprinse între străzile Fierarilor, Lemnarilor, Zidarilor, Pietrarilor”. 

     Astfel, pentru anul 2022, în Programul Investițional 2022 al SRL „Chișinău-gaz” au fost incluse surse financiare pentru construcția obiectului dat.

     Proiectul prevede alimentarea cu gaze naturale a 138 de potențiali consumatori casnici și a 2 blocuri de locuit (498 apartamente și 240 apartamente), și o perspectivă de dezvoltare a altor trei masive a câte 400 de potențiali consumatori. Se planifică construcția rețelelor de distribuție a gazelor naturale cu o lungime totală de 5,367 km (Gazoduct de presiune medie subteran – 2,993 km; Gazoduct de presiune joasă – cu o lungime totală de 2,311 km; Punct reglare gaze cu 2 reg. FRG/2MB dn25 – 8 un.; Punct reglare gaze cu 2 reg. РДГ-50Н – 1 un.; Punct reglare gaze cu 2 reg. FRG/2MB dn20 – 1 un.).

     În prezent, sunt executate lucrările de construcție a gazoductului de presiune medie, și determinarea traseului pentru presiunea joasă.

     Lucrările se planifică a fi finisate până la sfârșitul lunii septembrie, cu ulterioara dare în exploatare până la sfârșitul lunii octombrie a anului 2022.

     Potențialii Consumatori deținători de bunuri imobile la adresele menționate, se pot adresa la Ghișeul Unic al SRL „Chișinău-gaz” din mun. Chișinău, str. Albișoara 38, pentru a obține aviz de racordare, a perfecta documentația de proiect pentru locul de consum și a comanda lucrările de montare/conectare la rețea. Toate serviciile date, pot fi operate în cadrul SRL „Chișinău-gaz”.

 

 

904
Dacă simți miros de gaze

01.

Nu folosiți aparate electrice, de iluminat, sonerie!

02.

Închideți robinetele a arzătoarelor de gaze

03.

Deschideți geamurile!

04.

Apelați serviciul 904

Call Centru

1305
Întrebări legate de distribuția gazelor naturale