Scurgere de gaze de pe strada Lech Kaczynski nu a fost!

O serie de agenții mass-media din Chișinău au transmis informații că în jurul orei zece seara la adresa: Lech Kaczynski 10/1 a avut loc scurgere de gaze. Mesajul privind scurgerile de gaze  a fost afișat pe o pagină personală în rețelele sociale ale unuia dintre utilizatori, după care a apărut pe site-urile web ale agențiilor de presă din Moldova. Materialele informative publicate specificau că locuitorii casei au descoperit fum au simțit un miros înțepător asemănător cu mirosul de gaze au chemat serviciul 904, după care casa a fost deconectată de gazele naturale și oamenii au fost evacuați.

Anunțăm, că într-adevăr de la această adresă a avut loc o chemare. Aceasta a fost transmisă către serviciul intervenție 904 SRL ,,Chișinău-gazʼʼ de serviciul 112 la orele 21:09 din 13.03.2019. Specialiștii SRL ,,Chișinău-gazʼʼau ajuns în câteva minute la locul de destinație și au efectuat verificare casei și a teritoriului adiacent. A fost înregistrat fum la primul etaj a clădirii. Cu toate acestea, probele de aer preluate de analizoarele de gaze au arătat că la scările din casa de locuit și în tuburile de protecție în stradă și în fîntîniile de comunicații situate într-o rază de 50 de metri, concentrația de gaz a fost de 0%,  fumul nu este legat de gaze naturale. Acest lucru a fost confirmat de pompierii care au sosit la fața locului.

În legătură cu aceasta rugăm atât consumatorii cât și agențiilor de presă să nu lanseze  informații pripite care n-au o confirmare oficială. Vă reamintim că, în caz de suspiciune de scurgeri de gaze, este necesar să apelați imediat Secția Intervenție SRL ,,Chișinău-gazʼʼ, care activează în regim non stop, apelând 904 sau Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

904
Dacă simți miros de gaze

01.

Nu folosiți aparate electrice, de iluminat, sonerie!

02.

Închideți robinetele a arzătoarelor de gaze

03.

Deschideți geamurile!

04.

Apelați serviciul 904

Call Centru

1305
Întrebări legate de distribuția gazelor naturale